Herstel vacaturemarkt

Coronadip voorbij?

Het aantal vacatures in het Nederland is afgelopen maand weer aangetrokken na de forse afname in de voorgaande maanden. Wel zijn er nu nog altijd flink minder vacatures dan in juli vorig jaar als gevolg van de COVID-19 en de maatregelen om het virus in te dammen, meldt vacaturesite Indeed.

“De dip in herstel die we vorige maand noteerden lijkt dus weer rechtgetrokken”, zegt Arjan Vissers, verantwoordelijk voor strategie bij Indeed Benelux. “Vrijwel in alle sectoren noteren we groene cijfers.”

Verschillen per sector zijn groot

Hoewel het aantal corona patiënten blijft toenemen, lijkt het zo te zijn dat bedrijven meer aan de situatie gewend raken en weer opzoek gaan naar mogelijkheden om te groeien. De meeste vraag is naar verkopers, schoonmakers en beveiligers. Vrijwel alle sectoren laten herstel zien ten opzichte van vorige maand, behalve de bouw- en installatiesector. Vissers: “Mogelijk is dit een eerste signaal dat deze sectoren vertraagd een moeilijke tijd tegemoet gaan.” De sectoren die het zwaarst geraakt zijn, de horeca- en hospitalitysector, krabbelen verder op.

Vacaturemarkt trekt aan

Hoe doet Nederland het ten opzichte van andere landen in de EU?

Naast Nederland laten vrijwel alle landen positieve ontwikkelingen in de vacaturetrends zien. Alleen in Italië is een kleine dip te zien.

Nederland Corona t.o.v. andere landen

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

De economie draait op vertrouwen. Het is dan ook goed om te zien dat de meeste sectoren aan het herstellen zijn. Helaas kunnen we de toekomst niet voorspellen. Kansen benutten en groeien willen we allemaal. Tegelijkertijd is flexibiliteit behouden belangrijk in deze tijd. Dat kan met een flexibele schil van medewerkers. Heb jij hier oren naar? Neem dan contact met ons op. Direct People is hét uitzendbureau voor de maakindustrie in de regio Eindhoven, Helmond en Veghel.

Feel free to contact us.

Direct People
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

+31 (0) 40 248 20 72

info@directpeople.nl