Hoofdsponsor Gregor Popanda (Direct People) over het Polski Festival

5 oktober vond de 3eeditie van het Polski Festival plaats op Aquabest (Best). 3000 Nederpolen (én Nederlanders) hebben er een spetterend feest van gemaakt. Direct People is sinds het begin trots hoofdsponsor van het evenement. Waarom Direct People zo betrokken is bij het evenement lees je in deze blog, waarin Gregor Popanda (Founder/Directeur Direct People) zijn visie op het festival met je deelt.

Gregor, kan je de lezers vertellen wat het Polski Festival is en wat het voor jou betekent?

Het Polski Festival is een evenement voor de Poolse Nederlanders die hier al langere tijd verblijven. Een evenement vol topartiesten. Voor veel ingeburgerde Polen is dit een bijzonder evenement omdat zij hun favoriete artiesten een keer in het echt kunnen zien. Ik ben blij dat ik daar met Direct People aan bij kan dragen op deze manier.

Hoe heb je de 2019 editie ervaren?

Groots. Na de vorige twee edities viel het dit jaar op dat er echt een hype gaande is omtrent het festival. Ruim voor 5 oktober waren alle tickets al uitverkocht. De vorige edities waren meer dan geslaagd. Toch wil je het altijd beter maken dan het al was. Én dat is gelukt met nog grotere artiesten, een grotere locatie en betere faciliteiten. Iedereen is welkom op het evenement. Jong, oud, Pools of alleen liefhebber van het Poolse eten; het was allemaal aanwezig. Ook was er gedacht aan de mindervalide mensen, zij konden meegenieten van het feest met een plek naast het podium.

Wat heeft je ertoe doen besluiten om met Direct People hoofdsponsor te worden van het Polski Festival?

Dichter bij onze doelgroep komen en voor hen iets toevoegen, vinden wij heel belangrijk. Vanuit Direct People zijn er dagelijks al 700 flexkrachten werkzaam. Natuurlijk willen we voor hen iets betekenen, tegelijkertijd ook voor potentiële kandidaten. Wij hopen als Direct People zijnde dat we met het Polski Festival een goede indruk achterlaten op de ingeburgerde Nederlandse Polen. Én op het moment dat zij op zoek zijn naar een baan, ze aan ons denken. Er is lef voor nodig om dat op deze manier te kunnen doen. Gelukkig pakt het nu al 3 edities heel goed uit.

Wat betekent het Polski Festival voor de Poolse inwoners van Nederland?

Voor de Nederpolen is het het mooiste feest wat er is in Nederland. Naast de grote artiesten die er optreden, is er ook Pools traditioneel eten (Bigos, Pierogi, Zapiekanki) en vers getapt Pools bier. Natuurlijk is het Polski Festival ook een plek voor ontmoetingen, dit laat het festival uiteindelijk slagen.

Volgend jaar weer?

Ja. We denken er zelfs aan om er een tweedaags evenement van te maken. We hopen zo nog meer Poolse mensen te bereiken. In dat opzicht zijn de voorbereidingen in ons hoofd al begonnen ; )

Bekijk de sfeerimpressie

Polski Festival

Polski Festival

Polski Festival

 

Feel free to contact us.

Direct People
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

+31 (0) 40 248 20 72

info@directpeople.nl