Omgaan met corona in de praktijk

Arbeidsmigranten en coronabesmettingen; heeft jouw organisatie er al bij stilgestaan? Deze week heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitzendbureaus geadviseerd om arbeidsmigranten niet op één kamer te laten slapen en niet meer in kleine busjes te vervoeren naar hun werk, dit om massale coronabesmettingen tegen te gaan. Advies waar wij als Direct People grotendeels achter staan. Het gevaar voor de samenleving én de continuïteit van jouw organisatie, is te groot. Benieuwd hoe Direct People de veiligheid van uitzendkrachten en daarmee de samenleving waarborgt? Dat lees je in dit blogartikel.

 

Zelfstandige woningen

Voor veel uitzendbureaus valt het momenteel niet mee. Zij moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat iedere medewerker over eigen onderdak beschikt. Wij hebben het ‘geluk’ dat 90% van onze uitzendkrachten over zelfstandige woningen beschikken. Wij rekruten hier speciaal voor omdat wij hebben gemerkt dat ingeburgerde arbeidsmigranten gelukkiger zijn en zich hierdoor harder in kunnen zetten voor hun werk en onze samenleving.

 

Beschikking over eigen vervoer

Veel uitzendbureaus hebben moeite om de uitzendkrachten op de juiste manier te vervoeren. Nog steeds stappen er soms veel te veel arbeidsmigranten in één busje naar het werk, zonder voldoende afstand te nemen. Dit risico wil je als opdrachtgever voorkomen. Vrijwel alle uitzendkrachten van Direct People beschikken over eigen vervoer. Uitzendkrachten die dicht bij hun werkplek wonen, hebben een fiets van Direct People gekregen, zo dragen wij ook ons steentje bij aan het milieu.

 

Instructies om coronabesmettingen te voorkomen

We kunnen de boodschap niet vaak genoeg herhalen. Houd 1.5 meter afstand, was je handen en voel je je niet lekker, blijf dan thuis. Vanzelfsprekend hebben wij ons selectiebeleid aangescherpt met vragen rondom gezondheid, wij hebben onze uitzendkrachten geïnstrueerd met te nemen maatregelen én wij draaien sinds afgelopen week campagnes om onze uitzendkrachten alert te houden.

Corona maatregelen

 

Wat dit betekent voor onze uitzendkrachten en opdrachtgevers?

Maatregelen zijn er niet voor niets, én maatregelen naleven is dan ook niet zonder resultaat. Naast een laag ziekteverzuim hebben wij het volgende gemerkt:

  • Onze uitzendkrachten voelen zich veilig. Het merendeel woont al langere tijd in Nederland en zijn aardig ingeburgerd. Zij kennen inmiddels de Nederlandse cultuur redelijk, hebben hun familie om zich heen en gaan met plezier naar hun werk. Dit is anders t.o.v. veel arbeidsmigranten die heimwee hebben naar hun geboorteland.
  • Onze opdrachtgevers hebben terechte zorgen. Eén medewerker kan ervoor zorgen dat alle operaties op een bepaalde locatie tot stilstand worden gebracht. Risico’s beperken staat voor onze opdrachtgevers dan ook voorop. Vanwege ons beleid hebben wij de afgelopen tijd veel nieuwe opdrachtgevers mogen verwelkomen.
  • Veel uitzendbureaus zijn niet gewend om te rekruten in eigen land. Wij doen niet anders. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij in de afgelopen jaren een groot bestand aan potentiële uitzendkrachten hebben vergaard. Wij zijn hierdoor in staat vacatures snel in te vullen en het verloop van uitzendkrachten te beperken. Iets waar we voor geprezen worden door onze opdrachtgevers.
  • Door onze manier van werken, hebben wij processen rondom huisvesting of vervoer niet hoeven te veranderen. Onze opdrachtgevers worden dus niet belast met extra kosten die zijn ontstaan door corona.

 

Samenwerken met Direct People?

Toe aan nieuwe krachten voor jouw organisatie? Én tegelijkertijd veiligheid, flexibiliteit en stabiliteit garanderen? Wij komen graag met je in contact. Direct People is hét uitzendbureau voor de maakindustrie, de logistiek en de techniek in de regio Eindhoven – Helmond – Veghel. Je kan ons bereiken op: +31 (0) 40 248 20 72 of mail naar: nikki@directpeople.nl. Onze Accountmanager Nikki Metsers staat je graag te woord.

Feel free to contact us.

Direct People
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

+31 (0) 40 248 20 72

info@directpeople.nl