Om deze redenen verdienen uitzendkrachten meer salaris bij Direct People

Veel uitzendbureaus regelen huisvesting en vervoer voor hun uitzendkrachten. Dat klinkt an sich als een voordeel voor zowel de werkgever als de uitzendkracht. In praktijk hebben wij dit in het verleden tóch anders ervaren en sindsdien hebben wij het roer omgegooid. Bij Direct People hebben alle uitzendkrachten, op een enkeling na die hier bewust zelf voor kiezen, eigen huisvesting en vervoer. In dit blogartikel lees je waarom zowel onze uitzendkrachten als opdrachtgevers hiervan profiteren.

“Voor wat hoort wat”

Zo denken uitzendbureaus er vaak over. Vanuit de medewerker zijn/haar perspectief wordt dit echter niet altijd gewaardeerd. Het voelt voor hun alsof het mes aan twee kanten snijdt. Enerzijds wordt er verdiend op de uren die zij werken, anderzijds wordt er ook nog loon ingehouden voor huisvestings- en transportkosten. Wij vinden dat uitzendkrachten zelf de regie moeten hebben over hun woonsituatie. Op deze manier zijn ze vaak veel voordeliger uit, wonen ze leuker en gaan ze daardoor met meer plezier naar hun werk toe. Wat vervoer betreft denken wij graag met onze uitzendkrachten mee. Zo faciliteren wij ze bijvoorbeeld van een fiets als ze dicht bij hun werk wonen. Op deze manier houdt de uitzendkracht meer over onder aan de streep en zijn we tegelijkertijd duurzaam bezig.

 

39 more net salary

Zelfstandigheid wordt gewaardeerd

Naast medewerkers die onder aan de streep meer overhouden dan bij een ander uitzendbureau én hierdoor met meer plezier naar hun werk gaan, heeft Direct People nog een ander groot voordeel voor opdrachtgevers. Medewerkers met eigen huisvesting en vervoer zijn zelfstandiger. In onze ervaring trekken ze er meer op uit, zijn ze geneigd langer in Nederland te blijven en leren ze de Nederlandse cultuur sneller kennen. Deze duurzamere benadering is een voordeel voor zowel de uitzendkracht als de opdrachtgever, én daarmee ook voor ons.

Eens sparren?

Toe aan nieuwe krachten voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact. Direct People is hét uitzendbureau voor de maakindustrie in de regio Eindhoven. Je kan ons bereiken op: +31 (0) 40 248 20 72 of mail naar: info@directpeople.nlOnze vertegenwoordigers staan je graag te woord.

Feel free to contact us.

Direct People
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

+31 (0) 40 248 20 72

info@directpeople.nl