Uitzendbureau inschakelen: 4 verrassende voordelen voor werkgevers

Urgentie en schaarste: dat zijn wellicht de meest genoemde redenen voor het aantrekken van een uitzendbureau. Toch is een uitzendkracht goed voor meer (verrassende) zaken. Welke dat zijn lees je in deze blog.

 

Minder overwerk en daarmee stress voor de huidige medewerkers

De meest voorkomende redenen waarom bedrijven een uitzendkracht aantrekken zijn: ziektevervanging, speciale projecten, zwangerschapsverlof en extra ondersteuning tijdens drukte. In veel gevallen wordt er pas gekeken naar een uitzendkracht, nadat is geprobeerd om het intern op te lossen. Zolang er binnen de organisatie nog geen oplossing is, komt de druk te liggen op de huidige medewerkers. Vaak wordt hierdoor het werk minder zorgvuldig gedaan. Daarnaast loop je het risico dat je de vitaliteit van je medewerkers achteruit gaat wat kan zorgen voor nog grotere consequenties.

Een haalbaar en leuk takenpakket vindt iedere medewerker prettig. Twijfel je om een uitzendbureau in te schakelen? Doe het dan voordat jij en de rest van de organisatie achter de feiten aanlopen.

Flexibiliteit biedt zekerheid

Minder verrassend dan de rest van de argumenten maar minstens net zo valide: het voordeel van een uitzendkracht is dat je een uitzendkracht maar tijdelijk aan je bindt. Als de economie keldert of je verkeert je financieel gezien in zwaar weer, dan hoef je geen medewerkers te ontslaan. Met een uitzendbureau blijf je flexibel. Een ander voordeel is dat je met het aantrekken van een uitzendbureau schaalmogelijkheden hebt. Een uitzendbureau kan in capaciteit met je meegroeien zolang deze groei aanhoudt en vice versa.

Interne kennis wordt verbreed

Vaak hebben uitzendkrachten al gewerkt in andere gelijksoortige functies en organisaties. De kennis die zij hier hebben opgedaan nemen ze mee naar jouw organisatie. De huidige medewerkers steken hier, bewust dan wel niet onbewust, het goede van op. Een ander fijn voordeel van een uitzendkracht met brede ervaring is dat hij/zij snel wegwijs raakt in een nieuwe omgeving en daardoor relatief minder inwerktijd nodig heeft.

Cultuur bloeit op

Men is vaak bang dat de cultuur van de organisatie wordt geschaad bij het aantrekken van uitzendkrachten. In praktijk is vaak het tegendeel waar. Dat medewerkers met verschillende etnische of demografische kenmerken het bedrijf ten goede doen is al langere tijd bewezen. Het voordeel van een uitzendkracht is dat hij/zij zich relatief makkelijk aanpast. Door verschillende werkomgevingen is de uitzendkracht vaak nog niet ‘gebiased’, dit betekent dat de uitzendkracht niet is vastgeroest in bepaalde denkpatronen.

 

Op zoek naar een uitzendbureau binnen de maakindustrie?

Wil jij de voordelen uit deze blog ook ervaren in jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact. Direct People is hét uitzendbureau voor de maakindustrie in de regio Eindhoven. Onze vertegenwoordiger Nikki Metsers staat je graag te woord. Je kan haar bereiken op: +31 6 21 18 15 57 of mail naar: nikki@directpeople.nl.

Feel free to contact us.

Direct People
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

+31 (0) 40 248 20 72

info@directpeople.nl