Werkgelegenheid in 2021 trekt aan!

Neem dit in overweging bij het aantrekken van nieuw personeel.

Goed nieuws! De werkgelegenheid in Nederland trekt aan. ABN Amro voorspelt een groei van ruim 2% in 2021 voor de Uitzendbranche. Veel bedrijven willen dan ook weer uit gaan breiden. Maar hoe kan dit zonder al te veel risico te lopen? De economie is moeilijk te voorspellen in deze tijd. Is het slim om nú te investeren in het aantrekken van personeel?

economie trekt aan

Wel of geen nieuw personeel aantrekken?

Aan de ene kant is dit hét moment om nieuw talent te binden aan je organisatie. Veel mensen zijn de dupe geworden van de corona crisis en zijn op zoek naar een baan. Dat biedt kansen: waar deze mensen voorheen bijna onbereikbaar waren, staan ze nú te springen om een leuke baan in het magazijn, op kantoor of in de productiehal.

Aan de andere kant is het aannemen van personeel nog altijd erg risicovol. Corona heeft een grote impact gemaakt op veel sectoren. Waar sommigen bedrijven aan het herstellen zijn, vallen andere nog steeds om, en dan is het oppassen voor een domino-effect. Heb je dan net nieuw personeel aangetrokken? Dan zit je vervolgens te kijken met alle doorbetalingen, ziektekosten, transitievergoedingen, etc. En ook de WAB-wetgeving die dit jaar is ingegaan, maakt het voor bedrijven minder interessant om zelf (tijdelijk) personeel in dienst te nemen.

Flexibele schil de oplossing?

Het creëren van een flexibele schil is momenteel een goede oplossing om te groeien zonder al te veel risico te lopen. Onze krachten zijn deze beschermende schil om jouw vaste medewerkers heen. Zo willen wij jou de mogelijkheid bieden om nu als bedrijf door te kunnen groeien. De risico’s? Die nemen wij. Dat betekent geen transitievergoedingen bij ontslag, geen doorbetalingen bij ziekte en de mogelijkheid om op- en af te schalen wanneer dat nodig is.

Wij groeien met je mee

Klinkt dit als muziek in de oren? Wij komen graag met je in contact. Direct People is hét uitzendbureau voor de maakindustrie, de logistiek en de techniek in de regio Eindhoven – Helmond – Veghel. Je kan ons bereiken op: +31 (0) 40 248 20 72 of mail naar: nikki@directpeople.nl. Onze Accountmanager Nikki Metsers staat je graag te woord.

Feel free to contact us.

Direct People
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

+31 (0) 40 248 20 72

info@directpeople.nl