1

Urengarantie

2

Wekelijkse betaling

3

8.33% vakantiegeld

4

25 vakantiedagen (bij fulltime contract)

Bent u op zoek naar een baan? Wilt u meer weten over Direct People, voordat u besluit te solliciteren naar een van onze vacatures? Wij raden u ten zeerste aan de FAQ te raadplegen voordat u solliciteert. Bij Direct People vinden wij het belangrijk dat u weet waar u aan begint. Wij geloven ook dat hoe meer u weet, hoe beter de samenwerking tussen u en Direct People zal zijn. Als u nog andere vragen heeft, neem dan contact met ons op. 

Starting at Direct People
Algemeen – 10 Apr 2021
Working at Direct People
Nieuws – 10 Apr 2021
Loonstrook
Nieuws – 08 Apr 2021
Plan4Flex voor beginners
Algemeen – 08 Apr 2021

Op dit moment is Direct People alleen actief in Noord Brabant, voornamelijk ten noorden van Eindhoven. Wij hebben vacatures in en rond Eindhoven, Veldhoven, Helmond, Boxtel, Tilburg, en Best.

Nee. Op dit moment vereisen onze vacatures dat u over uw eigen accommodatie in Nederland beschikt.

Nee. Bij Direct People behandelen we iedereen als een individu. Wij kijken naar de vaardigheden, ervaring, voorkeuren en zelfs persoonlijkheid om de best passende baan te vinden. Het kan gebeuren dat een koppel in hetzelfde bedrijf wordt geplaatst, als ze beiden aan het profiel voldoen, maar we kunnen niet garanderen dat een koppel in dezelfde dienst zal werken of in dezelfde periode vakantie zal krijgen.

Bekijk onze vacatures. Als u een vacature vindt die u bevalt, kunt u direct uw CV uploaden via de website. Onze recruiter neemt binnen 48 uur contact met je op als je CV aan de eisen van de vacature voldoet.

Het wervingsproces begint met uw cv.

U kunt dit rechtstreeks naar een recruiter sturen of uploaden als reactie op een van onze vacatures. Je cv is erg belangrijk voor ons. Onze recruiters gebruiken het om te kijken of je de juiste kandidaat bent, dus zorg ervoor dat je CV up-to-date en compleet is met je huidige adres, contactgegevens, ervaring en vaardigheden.Als je CV een match is, zal een recruiter je bellen en uitnodigen voor een intake.

Tijdens dit eerste gesprek kunnen we je beter leren kennen, je de details van de vacature geven en je vragen beantwoorden. Uiteindelijk zal een recruiter je vragen om een vragenlijst met gegevens in te vullen, dus zorg dat je je BSN-nummer, je identiteitsbewijs en je adresgegevens bij de hand hebt. De eerste intake vindt meestal plaats op ons kantoor in Flight Forum 840, Eindhoven. Na de intake zal de recruiter je CV doorsturen naar ons klantbedrijf.

Het bedrijf zal beslissen of ze je willen uitnodigen voor een tweede gesprek. Voor jou is het een mooie kans om meer te weten te komen over het bedrijf voordat je besluit de baan aan te nemen.Als de opdrachtgever je ziet zitten voor de baan, dan laten ze ons dat weten, en wij laten het jou weten.

Je hoeft niet meer naar ons kantoor te komen. Direct People werkt met een werk app. We vragen je om de app te downloaden. Je krijgt van ons een unieke login en wachtwoord. Via de app kun je de benodigde documenten ondertekenen, en je bent klaar om te werken! Wil je meer weten over onze app, kijk dan op Plan4Flex voor Beginners.

Om te beginnen werken met Direct People moet u 3 documenten ondertekenen: Arbeidsovereenkomst, Huisregels van Direct People, en een Bevestiging van Detachering (bevestiging van de tewerkstelling in een klantbedrijf). Als u besluit gebruik te maken van onze ziektekostenverzekering, of werkgerelateerde zaken (kleding, schoenen, badges, chips, etc.), zullen wij u vragen om machtigingsdocumenten te ondertekenen, waarin u Direct People toestemming geeft om de vergoedingen voor de diensten van uw loon af te schrijven. Bovendien eisen de meeste van onze werkgevers dat u hun eigen huisregels of vertrouwelijkheidsovereenkomsten ondertekent. U ontvangt en ondertekent alle documenten via onze speciale smartphone-applicatie.

De overeenkomst die u met Direct People ondertekent, is een uitzendovereenkomst in fase A, met uitsluiting van de bepaling over de tijdelijke aard van de tewerkstelling. U tekent een contract voor bepaalde tijd. Dit type contract kan niet op elk moment worden opgezegd. De opzegtermijn voor een contract met uitsluiting van de bepaling over het tijdelijke karakter van de tewerkstelling is bepaald in artikel 15 ABU CAO en mag niet korter zijn dan 7 kalenderdagen. In geval van ziekte wordt een werknemer met een contract met uitsluiting van de bepaling inzake de tijdelijke aard van de tewerkstelling doorbetaald vanaf de tweede ziektedag tot de einddatum van het contract.

Bij Direct People krijg je wekelijks op vrijdag betaald, maar je loon wordt met 2 weken vertraging uitbetaald. Dit betekent dat als je begint te werken in week 1, je betaald krijgt voor week 1 in week 3. Als je begint met werken in week 2, krijg je uitbetaald voor week 2 in week 4, enz. Vergeet niet dat u, nadat u bent gestopt met werken voor Direct People, nog 2 weken betaald krijgt.