F.A.Q. deel 1

Voor werkzoekenden

Ben je op zoek naar een baan? Wil je meer weten over Direct People voordat je besluit te solliciteren voor een van onze vacatures? We raden je aan om de veelgestelde vragen te bekijken.  Bij Direct People vinden wij het belangrijk dat je weet waar je aan begint. Wij geloven ook dat hoe meer je weet, hoe beter de samenwerking tussen je en Direct People zal zijn. Neem contact met ons op als je nog vragen heeft. We zullen graag op jouw vragen reageren en ervoor zorgen dat jouw vragen worden toegevoegd aan onze FAQ-sectie.

 

Q1: Bieden Direct People banen in heel Nederland?

A: Nee. Direct People is alleen actief in Noord-Brabant, voornamelijk ten noorden van Eindhoven. We hebben vacatures in en rond Eindhoven, Veldhoven, Helmond, Boxtel, Tilburg en Best.

Q2: Biedt Direct People huisvesting voor uitzendkrachten

A: Nee. Voor onze vacatures heb je je eigen accommodatie in Nederland nodig.

Q3: Ik ben op zoek naar werk. Hoe kom ik in contact met Direct People?

Bekijk eerst onze vacatures. Daar kun je direct solliciteren of contact opnemen met een recruiter. Als je geen vacature kunt vinden die overeenkomt met uw vaardigheden en ervaring, kunt u altijd rechtstreeks contact opnemen met onze recruiters.

Q4: Hoe ziet een wervingsproces eruit?

Het wervingsproces begint met jouw cv.

Je kunt het rechtstreeks naar een recruiter sturen of direct uploaden als reactie op een van onze vacatures. Jouw cv is erg belangrijk voor ons. Onze recruiters gebruiken het om te controleren of je de juiste kandidaat bent, dus zorg ervoor dat jouw cv actueel is en compleet is met je huidige adres, contactgegevens, ervaring en vaardigheden.

Als je cv een match is, zal een recruiter je bellen en je uitnodigen voor een intake.

Tijdens het eerste sollicitatiegesprek krijgen we de kans om je beter te leren kennen, je de details van de vacature te geven en je vragen te beantwoorden. Uiteindelijk zal een recruiter je vragen een gegevensvragenlijst in te vullen, dus zorg ervoor dat je  jouw BSN-nummer, ID, bankregeningnummer en adresgegevens bij de hand hebt. De eerste sollicitatiegesprek vindt meestal plaats op ons kantoor in Flight Forum 840, Eindhoven.

Na de intake stuurt de recruiter je cv naar ons klantbedrijf.

Het bedrijf beslist of ze je willen uitnodigen voor het tweede interview. Voor je is het een geweldige kans om meer over het bedrijf te weten te komen voordat je besluit de baan aan te nemen.

Als de klant je leuk vindt voor de baan, laten ze het ons weten en we laten het je weten.

Je hoeft niet meer naar ons kantoor te komen. Direct People werkt met een werk-app. Wij vragen je om de app te downloaden. Wij bieden je een unieke login en wachtwoord. Via de app kun je vereiste documenten ondertekenen en ben je klaar om te werken! Als je meer wilt weten over onze app, kijk dan op Plan4Flex voor beginners.

Q5: Welke documenten moet ik ondertekenen om met Direct People te kunnen werken?

Om met Direct People te kunnen werken, moet u 3 documenten ondertekenen: Arbeidscontract, Huisregels van Direct People en een uitzendbevestiging (bevestiging van het dienstverband bij een klantbedrijf).
Als je besluit om de zorgverzekering of werkgerelateerde items (kleding, schoenen, badges, chips, enz.) te gebruiken, zullen we je vragen om een machtiging te ondertekenen, waarin je Direct People toestemming geeft om kosten te betalen voor de diensten van jouw loon.
Bovendien vereisen de meeste van onze werkgevers dat je hun eigen huisregels of vertrouwelijkheidsovereenkomsten ondertekent.
Je ontvangt en ondertekent alle documenten via onze speciale smartphoneapplicatie.

Q6: Wat voor soort arbeidsovereenkomst sluit ik met Direct People en wat betekent dit?

Het contract dat je met Direct People sluit, is een uitzendcontract in fase A zonder uitzendbeding. Je tekent een contract voor bepaalde tijd. Dit type contract kan niet op elk moment worden beëindigd.

De opzegtermijn voor een contract zonder uitzendbeding wordt bepaald door artikel 15 ABU CAO en is niet korter dan 7 kalenderdagen. In geval van ziekte wordt een werknemer met een contract zonder uitzendbeding betaald vanaf de tweede ziektedag tot de einddatum van het contract.

Q7: Wanneer en hoe word ik betaald?

Bij Direct People krijg je wekelijks betaald op vrijdag, maar je loon wordt betaald met 2 weken vertraging. Dit betekent dat als je in week 1 begint met werken, word je in week 3 voor week 1 betaald. Als je in week 2 begint te werken, word je in week 4 voor week 2 betaald, enz. Vergeet niet dat nadat je bent gestopt met werken voor Direct People ontvang je nog 2 weken betaling.