Veiligheid op het werk tijdens Corona

Met dit artikel willen we je herinneren aan elementaire veiligheidsmaatregelen tegen Corona. De situatie is voor ons allemaal nieuw en we raken er nog steeds aan gewend. Het is dus belangrijk om een ​​paar kleine dingen te onthouden die het verschil kunnen maken.

Veilig blijven is een collectieve actie. Het gaat niet werken tenzij iedereen meedoet. We vragen je om niet alleen rekening te houden met je eigen acties, maar ook met de acties van je vrienden en collega’s. Doe het op een vriendelijke manier. Laat ze gewoon weten dat jouw leven en gezondheid belangrijk voor je zijn.

Veilig werken is niet alleen belangrijk om persoonlijke gezondheidsredenen. Onder de huidige lock-down-regels kan een Corona-uitbraak in een bedrijf ernstige gevolgen hebben. U kunt niet alleen ziek worden, maar ook zonder baan als het bedrijf wordt gesloten.

Neem gerust contact met ons op

Direct People
Lichttoren 32
5611 BJ Eindhoven

+31 (0) 40 248 20 72

info@directpeople.nl

1. Houd afstand – 1,5 meter

Afstand houden is tegenwoordig niet optioneel. Als je het niet zeker weet, is 1,5 meter twee keer een armlengte. Op het werk is het belangrijk om niet alleen afstand te houden tijdens het werk, maar vooral tijdens pauzes, in lunchruimtes, buitenruimtes en kleedkamers. 

2. Was je handen

Doe het zo vaak mogelijk. Het is belangrijk dat je jouw handen wast nadat je naar het toilet bent gegaan, voordat je iets eet of drinkt. Zorg ervoor dat je spaties tussen jouw vingers en jouw duimen wast. Droog op het werk altijd je handen af ​​met keukenpapier en gooi het weg.

3. Bij ziekte blijf thuis

Meld je ziek en blijf thuis, ook als je milde symptomen heeft zoals verkoudheid, temperatuur, hoesten, of keelpijn.

4. Oefen nieuwe gewoonten

Als je druk aan het werk bent, vergeet je jezelf gemakkelijk. Probeer jezelf zo vaak mogelijk te herinneren aan deze eenvoudige regels.