Monika

Medewerker van de maand juli 2019

Met plezier willen we voorstellen onze winnaar van de Circle of Excellence Award in juli (medewerker van de maand) Monika.

Monika zit in het midden, met Barbara, de communitymanager, aan haar rechterkant, en Emily, de accountmanager, aan haar linkerkant.

Waarom we voor Monika hebben gekozen?

Monika werkt al meer dan twee jaar voor een van onze klanten. Onlangs is haar een directe arbeidsovereenkomst aangeboden. De klant gaf ons de volgende redenen waarom ze Monika als vaste werknemer willen behouden, wat ook de redenen zijn waarom we Monika hebben gekozen voor onze Circle of Excellence:

Monika is een zeer gedreven persoon en neemt haar werk heel serieus. Ze is betrokken bij het werkproces, komt met ideeën om het te verbeteren en kan out of the box denken. Monika neemt de verantwoordelijkheid voor haar werk en soms zelfs vrijwillig overuren maakt om haar werk gedaan te krijgen. Daarnaast is ze erg enthousiast over Nederlands leren in haar vrije tijd. Aan de andere kant is Monika een heel vriendelijke persoon, extreem open en eerlijk. Ze vrolijkt onze werkplek op met haar grappen en aanstekelijk gelach.

We vroegen Monika om ons te vertellen hoe ze op dit punt in het leven kwam en hoe ze erover denkt. Ze sprak veel vriendelijke woorden over werken bij Progress waar we heel blij mee waren, maar ook over haar eigen ervaring in Nederland.

Hier is wat Monika zei over naar Nederland komen

‘Ik zou maar voor niet langer dan drie maanden komen. Ik heb het net uitgemaakt met mijn vriend en had verandering nodig. Maar toen ontmoette ik mijn huidige vriend en sindsdien zijn we samen. Ik heb het geluk dat ik al sinds het prille begin voor dezelfde klant werk. In het begin werkte ik heel korte tijd in dit bedrijf waar iedereen in die witte jassen werkte, maar het was te steriel, te georganiseerd en paste niet bij mijn persoonlijkheid. Hier voel ik me goed en ben ik blij dat ik hier zo lang kan werken. ”

Fietsen of autorijden in Nederland?

“Ik fietste veel, omdat ik geen rijbewijs had. Progress heeft me veel geholpen met vervoer naar mijn werk, maar toen verloor mijn teamleider het geduld, gaf me 4 weken vakantie en vertelde me dat ik niet terug moest gaan zonder rijbewijs. Ik heb het en ben er erg blij mee, dus nu rijd ik de hele tijd. “

Nederlands leren volgens Monika:

“Ik wou dat ik was begonnen zodra ik naar Nederland kwam, maar toen dacht ik dat ik terug zou komen naar Polen, dus ik wilde mijn tijd niet verspillen. Een van mijn collega’s motiveerde me om te beginnen met leren en ik besloot om deel te nemen aan een cursus georganiseerd door Progress. En toen deed ik mee aan een andere cursus georganiseerd door Progress, dus in totaal kreeg ik twee cursussen Nederlands. Nu ben ik van plan om zelf een nieuwe cursus te beginnen. Ook luister ik veel naar de Nederlandse radio als ik met de auto naar het werk rijd. Ik hou van commercials. Ze zijn zo gemakkelijk te begrijpen en te onthouden.

Ik spreek ook veel Nederlands. Op de een of andere manier zeg ik liever iets in het Nederlands met fouten en laat anderen me corrigeren dan in het Engels. Tot dusver heb ik Nederlanders erg behulpzaam gevonden, ook degenen die ik niet ken.

Over haar hoop en dromen voor de toekomst:

‘Ik wens alleen dat mijn familie en broers en zussen gezond zijn. Dat is voor mij het belangrijkste. ‘

Dat is Monika voor jou. Ze weet wel hoe ze kan genieten van haar prestaties en kleine genoegens, zoals autorijden. We feliciteren haar met het behalen van haar rijbewijs en het behalen van twee cursussen Nederlands. Monika is een bewijs dat kleine stapjes je heel ver kunnen brengen als je bereid bent ze te nemen!